Nejlepší jsou s těstovinami nebo gnocchi, ale chutnají i s dušenou rýží.
Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
6 celých kuřecích stehen
mořská sůl
1 cibule
2 stroužky česneku
špetka drceného sušeného chilli
2x 400g konzerva krájených rajčat
1 bobkový list
4 lžíce mascarpone
1 lžíce kaparů
svazek bazalky, otrhané lístky
Postup:
Kuřecí stehna osolíte a v nízkém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečete dozlatova.
Vyjmete a dáte stranou. Do hrnce přidáte cibuli, česnek, chilli a opékáte asi do sklovita.
Zalijete rajčaty, přidáte bobkový list, osolíte a přivedete k varu. Ztlumíte a vaříte 15 minut do zhoustnutí. Vmícháte kapary a navrch položíte kuře.
Dáte do trouby a pečete 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháte mascarpone a bazalku a podáváte.