Suroviny:
2 lžíce olivového oleje 6 celých kuřecích stehen mořská sůl 1 cibule 2 stroužky česneku špetka drceného sušeného chilli 2x 400g konzerva krájených rajčat 1 bobkový list 4 lžíce mascarpone 1 lžíce kaparů svazek bazalky, otrhané lístky
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Kuřecí stehna osolíme a v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečeme po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a dáme stranou.
Do uvolněného hrnce přidáme cibuli, česnek, chilli a opékáme asi 4 minuty do sklovita.
Zalijeme rajčaty, přidáme bobkový list, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme a vaříme 15 minut do zhoustnutí. Vmícháme kapary a navrch položíme opečené kuře.
Dáme do trouby a pečeme 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne. Do omáčky vmícháme mascarpone a bazalku a podáváme. Nejlepší je s těstovinami nebo gnocchi, ale chutná i s dušenou rýží..