Bylinky dávají masu jedinečnou chuť, za kterou podle starých receptů stojí sluneční paprsky, jež do nich vkládaly mimořádnou energii.
Ingredience:
800 g kuřecích řízků ze stehen, olej na smažení
Marináda: 1citron, 4 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 střední cibule, 1 lžička majoránky, ½ lžičky tymiánu, 2 lžičky čerstvé sekané petrželky, 2 lžičky čerstvého sekaného rozmarýnu
Postup:
Připravíme si ze všech ingrediencí marinádu, do ní na noc vložíme omyté a dobře osušené řízky, které předem nasolíme. Druhý den rozpálíme v pánvi olej a do něj vkládáme řízky rovnou z marinády.
Jsou křehké a velmi rychle usmažené, tak pozor, abyste je nepřipálili. Příloha může být rýže nebo vařené brambory.