Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy. Do marinády můžete přidat i trochu medu, který dokonale ladí například s chilli kořením.
Ingredience: 4 porce
● 4 kuřecí prsní řízky
● 100 ml olivového oleje
● 1 stroužek česneku
● 1 lžička drceného kmínu
● 1 lžička sušeného tymiánu
● 1 lžička dijonské hořčice
● sůl, pepř
Postup:
Do misky nalejte olej, přidejte sůl, pepř, kmín, tymián, hořčici a prolisovaný stroužek česneku. Maso můžete jemně naklepat. Pak ho důkladně potřete marinádou a nechte odležet v chladu do druhého dne.
Předehřejte troubu na 180 0C. Plátky masa opečte zprudka nejdřív na pánvi z obou stran.
Opékejte dozlatova. Pak je dejte do olejem vymazané zapékací misky a pečte v troubě dalších zhruba 15 minut. Následně maso vyjměte, nechte chvilku přikryté alobalem a poté nakrájejte.
Podávejte s přílohou podle chuti, skvělé se hodí například gratinované brambory, ale může stačit i čerstvý kváskový chleba.
Příprava: 30 min
Cena za 1 porci: 100 Kč