Pochutnejte si na kuřecím steaku s pečenou zeleninou. Nic nezkazíte, když si k masu dáte i trochu majonézy nebo tatarské omáčky.
Suroviny:
3 kuřecí plátky
1 menší cuketa
olivový olej
1,5 lžíce grilovacího koření
1 lžíce koření na zeleninu
máslo
olej na smažení
hrst čerstvé rukoly
balzamikový ocet
Postup:
Kuřecí plátky si ochuťte grilovacím kořením. Už je nemusíte víc solit. Koření je slané dost, takže byste pokrm přesolili. Cuketu nakrájejte na plátky, ochuťte kořením na pečenou zeleninu. Na plech s pečicím papírem vyskládejte cuketu.
Pečte na 180 °C 20 až 25 minut. Na pánvi si rozpalte trochu olivového oleje a přidejte máslo. Kuřecí plátky zprudka osmahněte z obou stran.
Jakmile budou kuřecí plátky na povrchu dozlatova opečené, přidejte je na 15 až 20 minut k cuketě do trouby. Tak zůstanou šťavnaté. K cuketě a masu si naservírujte i rukolu promíchanou s balzamikovým octem.