Správně připravené kuřecí maso rozhodně do zdravého jídelníčku patří. Vyhledali jsme a vyzkoušeli jeden z receptů, se kterým si žaludek snadno poradí.
Ingredience: 750 g kuřecích prsou, 300 g rýže, 2 cibule, 4 – 5 stroužků česneku, 25 g másla, 1 lžička citronové šťávy, 3 lžíce oleje, 1 lžíce mletého koriandru, můžeme i méně, svazek koriandrové nati, 5 cherry rajčátek
Postup: Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek na velmi tenké plátečky a orestujeme je na oleji.
Pak cibuli s česnekem promícháme s uvařenou rýží. Tu uvaříme podle návodu, nezapomeneme ji před vařením propláchnout. Kuřecí maso rozkrojíme na menší kusy, jednotlivé porce osolíme, opepříme a napícháme na špejle. Vložíme je do vymazané zapékací misky.
Přidáme nasekaný koriandr, nasekaná rajčata, vše zakapeme citronem, nádobu zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C zhruba po 35 minut. Do výpeku přidáme máslo a dobře promícháme, vytvoří se jemná omáčka.