Do směsi můžete přidat zeleninu podle sezony. Skvěle bude chutnat s cuketou, hráškem i mrkví. Jako příloha se hodí rýže.
Ingredience: 4 porce
● 600 g kuřecích prsních řízků
● 1 cibule
● 1 červená paprika
● ½ lžíce škrobu
● sůl
● pepř
● 1 lžička nastrouhaného zázvoru
● 1 zelená paprika
● 100 ml sójové omáčky
● 2 stroužky česneku
● 1 chilli paprička
● hrst arašídů
● olej
Postup:
Papriky zbavte semínek a nakrájejte je na proužky. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a cibuli najemno. Chilli papričku nasekejte nadrobno. Maso nakrájejte na kostičky. Dejte ho do misky a přidejte škrob a sójovou omáčku. Dobře promíchejte a podle potřeby osolte a opepřete.
Se solí opatrně, sójová omáčka je velmi slaná. Na oleji opečte cibuli. Pak přidejte maso a také opečte. Když je ze všech stran opečené, přidejte do směsi česnek, nasekanou chilli papričku a papriky. Promíchejte a opečte, aby zelenina změkla. Nesolené arašídy opražte na suché pánvi.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 45 Kč