Toto oblíbené asijské jídlo nejlépe chutná s arašídovou omáčkou.
Suroviny:
500 g kuřecího masa
1 lžička třtinového cukru
2 stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
Na arašídovou omáčku:
50 ml kokosového mléka
3 lžíce arašídového másla
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce sójovky
1 lžíce rybí omáčky
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
Postup:
Nejprve si připravte arašídovou omáčku. V hrnci si smíchejte všechny ingredience na omáčku a přidejte k ním 50 ml vody. Vařte přibližně 8 minut.
Kuřecí maso si nakrájejte na kostičky. Prolisovaný česnek smíchejte s nastrouhaným zázvorem, cukrem, rybí a sójovou omáčkou. Přidejte kuřecí maso a všechno dobře promíchejte.
Nechte směs odležet aspoň 30 minut.
Kuřecí maso napíchejte na špejle a ogrilujte ho nebo orestujte na pánvi dozlatova.
Servírujte s omáčkou. Přejeme dobrou chuť.
Opravdu inspirativní recept. Myslím, že právě arašídová omáčka je tím pravým kulinářským klenotem, který vyžaduje pozornost a správnou rovnováhu chutí. Toto si určitě připravím.
Vypadá to super, ale nejsem si jistá, jestli najdu všechny suroviny, lol. Myslíte, že by šlo něco nahradit? Třeba místo té rybí omáčky? Dík za tipy.
Fascinující kombinace chutí a textur! Arašídová omáčka dodává jídlu nejenom bohatost, ale i působivou hloubku. Na příští večer s přáteli to bude ideální volba. Doporučuji vyzkoušet.
Jů, to bude mňamka! Už dlouho jsem nezkusila něco fakt asijskýho a tohle vypadá jednoduchý. U nás doma maj všichni rádi kuřecí, takže to zkouknem o víkendu. Díky za recept!