Termín „saltimbocca“ v překladu znamená „skoč do úst“ a odkazuje na to, jak rychle a snadno by se toto chutné jídlo mělo připravit a konzumovat. Přesvědčte se sami!
Ingredience: na 6 porcí
● 600 g kuřecích prsou
● sůl
● pepř
● 12 lístků šalvěje
● 12 plátků prosciutta
● lžíce másla
● lžíce olivového oleje
● hladká mouka
● 200 ml bílého vína
● 200 ml zeleninového vývaru
● brambory
Postup:
Dejte vařit brambory, které následně opečete na másle. Zatím se vrhněte na maso. Pláty kuřecích prsou rozřízněte napůl a lehce naklepejte. Osolte, opepřete a na každý dejte lístek šalvěje. Obalte v prosciuttu.
Obalené plátky masa opečte zprudka na pánvi, vyjměte a tuk na pánvi zaprašte moukou. Nechte osmahnout, přilijte víno a promíchejte.
Až se vyvaří alkohol, dejte vývar a přiveďte k varu. Vraťte do pánve maso, prohřejte a podávejte s bramborami. Na talíř se k pokrmu na dozdobení perfektně hodí polníček a cherry rajčátko.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 42 Kč