Původně byl tento kuřecí salát připraven u příležitosti korunovace královny Alžběty II. v 50. letech. Toto je trochu modernější verze, která je ideální pro využití zbylého kuřecího masa.
Ingredience:
50 g másla, 1 nakrájená cibule, 8 nakrájených sušených meruněk, špetka šafránového vlákna, citronová kůra, 2 lžíce medu, 1 lžička červené kari pasty, 200 ml bílého suchého vína, 8 lžic majonézy, 8 lžic řeckého jogurtu, 450 g uvařeného kuřete, 2 lžíce čerstvého koriandru, sůl, pepř, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 4 jarní cibulky, 50 g arašídů, rukola
Postup: Rozpusťte máslo v rendlíčku, přidejte cibuli a restujte dosklovata asi 5 minut. Přidejte meruňky, šafrán, kůru, med, kari pastu a víno.
Vařte odkryté asi 25 minut, směs by měla mít konzistenci tekutější marmelády. Smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte kuře a vychladlou kari směs. Promíchejte, přidejte koriandr