Směs salátů s kuřecím masem a krutonky nabízí skvělý chuťový zážitek.
Příprava: 20 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 34 Kč
Suroviny na 4 porce
– 1 římský salát
– 1 ledový salát
– 2 kuřecí prsní řízky
– olivový olej
– sůl, pepř
– ½ bílé bagety
– 4 stroužky česneku
– 2 jarní cibulky
– parmezán
Na zálivku
– šťáva z jednoho citronu
– 2 žloutky
– 2 lžičky dijonské hořčice
– 120 ml olivového oleje
– 1 lžička worcesterové omáčky
Postup
1. Saláty natrhejte do mísy. Suroviny na zálivku smíchejte a ručním šlehačem prošlehejte tak, aby zálivka měla hustší konzistenci.
2. Na pánvi přidejte do oleje stroužky česneku na ochucení. Česnek vyjměte a osmahněte kostičky z bagety. Do pánve po krutonech dejte nakrájené kuřecí maso, které jste osolili a opepřili.
3. Salát smíchejte se zálivkou a masem. Podávejte s hoblinkami parmezánu a krutony.