Suroviny na 5 porcí:
2 kg raných brambor
3 lžíce másla
petrželka
5 kuřecích prsou
250 g anglické slaniny
250 g plátkového sýra
sůl, pepř
Postup:
Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, maso osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou, dále sýrem. Poté zavineme jako roládku, převážeme pevně provázkem, aby se nám závitky neotevřely. Položíme je na plech, podlijeme vodou a dáme péct.
Mezitím si oškrábeme brambory a dáme je vařit. Maso kontrolujeme, obracíme a podle potřeby podléváme vodou.
Uvařené brambory promícháme s trochou másla a jemně nakrájenou petrželkou, k tomu podáme upečenou kuřecí roládu, kterou jsme zbavili provázku a nakrájeli na plátky. Jídlo přelijeme šťávou z masa.