Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři.
Ingredience: na 4 porce
● 750 g kuřecích prsních řízků
● 200 g kvalitní libové slaniny
● 8 ks sušených rajčat naložených v oleji
● 2 stroužky česneku
● lžička kaparů
● tři snítky čerstvého tymiánu
● olivový olej
● 3 dcl bílého vína
● sůl
● pepř
Postup:
Kuřecí prsa rozkrojte na plát silný asi 1 cm. Pláty položte na sebe tak, aby se jejich okraje překrývaly. Vzniklý plát potřete prolisovaným česnekem, posypte rozemnutým tymiánem, lehce osolte a opepřete.
Takto připravené maso nechte 20 minut až hodinu odpočívat. Mezitím nasekejte sušená rajčata a smíchejte je s kapary. Plát masa potřete rajčaty a poklaďte slaninou. Poté roládu opatrně stočte a ovažte kuchyňským provázkem, aby se nerozbalovala.
Maso dejte do pekáčku a podlijte je polovinou vína. Roládu pečte přikrytou alobalem v předem vyhřáté troubě při 200 °C zhruba hodinu. Průběžně ji podlévejte vínem. Na posledních 15 minut alobal sejměte, aby se na masu vytvořila kůrčička.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 180 Kč