Suroviny na 4 porce:
1 celé vykostěné kuře
50 g sušených rajčat
svazek bazalky
50 g másla
10 plátků pancetty (nebo jiné šunky)
100 ml drůbežího vývaru (není nutný)
sůl
pepř
Postup:
Vykostěné kuře rozložíme kůží dolů, nasolíme, opepříme, poklademe rovnoměrně plátky pancetty, nasekanými sušenými rajčaty a bazalkou a polovinou másla (25 g).
Zavineme do rolády, svážeme a ve vymaštěném pekáčku dáme na 40–60 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Po celou dobu jednou za 5 až 10 minut přeléváme vypečenou šťávou.
Po upečení vyndáme roládu z pekáčku, výpek zredukujeme na mírném ohni do husté šťávy, podlijeme drůbežím vývarem, chvíli vaříme a poté sundáme z plotny a necháme mírně zchladnout.
Nakonec do omáčky zašleháme zbytek másla (nevaříme!) a přeléváme plátky rolády na talíři.