Lehká alternativa klasického řízku z kuřecího masa. Bylinková strouhanka přidává pokrmu svěží chuť a zaručuje příjemnou změnu na vánočním stole.
Ingredience:
4 kuřecí prsa
2 vejce
strouhanka
hladká mouka
bylinky (petržel, tymián)
sůl
pepř
olej na smažení
Postup:
Kuřecí prsa lehce naklepejte, osolte a opepřete. Bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte je se strouhankou. Řízky obalte postupně v mouce, vejci a strouhance s bylinkami.
Smažte v rozpáleném oleji dozlatova, přibližně 3 minuty z každé strany. Po usmažení nechte řízky na papírové utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.
Doba přípravy: 25 min
Cena: 180 Kč
Nikdy jsem bylinkovou strouhanku nezkusila, ale určitě do toho půjdu. Zní to fakt dobře!
Dobrý nápad na Vánoce, něco odlehčenýho na stůl. Určitě vyzkouším!
Bylinkovou strouhanku jsem už párkrát zkoušela a je to výborné! Zkuste přidat i trochu rozmarýnu, je to pecka.
Tohle zní fakt skvěle! Ráda zkouším nové recepty, hlavně s bylinkami. Děkuji za inspiraci.