Houby a smetana je osvědčená kombinace.Hlad mít nebudete.
Ingredience:
2 kuřecí prsa
200 g čerstvých žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
200 ml smetany na vaření
50 ml bílého vína
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř podle chuti
čerstvá petržel na posypání
Postup:
Kuřecí prsa očistěte, osušte a lehce osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej s máslem a maso zprudka opečte z obou stran dozlatova. Poté ho dejte stranou.
Do téže pánve přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a nechte je na pánvi zezlátnout.
Přidejte prolisovaný česnek a vše zalijte vínem.
Vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a nechte na mírném ohni pár minut zhoustnout.
Vraťte kuřecí prsa do pánve, přiklopte a vařte 5–7 minut, dokud prsíčka nebudou šťavnatá a měkká.
Na závěr posypejte nasekanou petrželí a podávejte s rýží či těstovinami. Hodí se k nim také klasická bramborová kaše.
Tento recept mi připomíná, jak moc dokáže správná kombinace surovin vykouzlit dokonalou harmonii chutí. Jdu koupit suroviny a těším se, až to vyzkouším!
Jeee, tohle vypadá parádně! 😊 Miluju kuřecí s houbama a tenhle recept zní jednoduše, i když nejsem zrovna kuchařka. Určitě vyzkouším o víkendu!