Poněkud netypický recept na kuřecí maso se zeleninou vás mile překvapí svou lahodnou chutí.
Suroviny na 4 porce – 350 g kuřecích stehenních řízků – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 menší lilek – 1 lžíce oleje – 200 g brambor – 1 konzerva cizrny – 250 g cherry rajčat – 2 lžíce rajského protlaku – sůl, pepř
Postup
1. Brambory očistěte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Maso omyjte, osolte, opepřete a osmahněte na pánvi na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo a trochu i opeklo.
2. Přidejte k němu pokrájenou cibuli a duste asi 5 minut. Pak vmíchejte pokrájený lilek, brambory, cizrnu a nakonec i cherry rajčata překrojená napůl. Na mírném plameni povařte 5 minut.
3. Nakonec přidejte rajský protlak a prolisovaný česnek. Zakryjte a duste ještě 10 minut.