Máte chuť na něco jemnějšího? Zkuste naložit maso do limetkové marinády. Výborná je na kuřecí, hodí se i k rybám.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ 3 lžíce limetkové šťávy
✿ 1 lžíci limetkové kůry
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 2 lžičky soli
✿ 1 lžička mleté papriky
✿ pepř
✿ 2 lžíce másla
✿ hrst petrželky
1. Maso očistěte. Česnek prolisujte do mísy. Přidejte olivový olej, limetkovou šťávu a kůru, papriku, sůl a pepř a promíchejte. Kuřecí prsa obalte v marinádě a nechte je v ní přes noc rozležet.
2. Druhý den setřete přebytečnou marinádu a grilujte z obou stran dozlatova. Pak je přesuňte na nižší žár a asi 25 minut dopečte.
3. Nasekanou petrželku smíchejte s rozpuštěným máslem, maso jím potřete, nakrájejte, podávejte.
No tak to se mi líbí, kuřecí prsa s limetkou. Tohle musím zkusit, snad se to povede. 😄
Jéé, děkuji za recept, na kuřecí prsa v limetkové marinádě se určitě mrknu! Nemám moc času na vaření, ale tohle vypadá jednoduše a chutně.
Zní to skvěle! Miluji kombinaci limetky a kuřecího masa. Tuhle marinádu určitě vyzkouším.