Vsaďte na sušená rajčata! Nejen že mají koncentrovanější chuť než ta čerstvá, ale velmi prospívají trávicímu systému, navíc posilují imunitu, což se na podzim hodí, a v neposlední řadě ještě zlepšují zrak!
Ingredience: na 4 porce
700 g kuřecích prsou
200 g sušených rajčat
200 ml kokosového mléka
1 lžíce italského bylinkového koření
2 lžičky koření (kari nebo grilovací)
1 hrst čerstvého baby špenátu
200 ml kuřecího vývaru
olivový olej (pro potření zapékací misky)
Postup:
Kuřecí maso nakrájejte na 6 plátků. Do zapékací misky uložte plátky masa a posypte je kořením. Maso zalijte kokosovým mlékem, vývarem, přikryjte je a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
Po uvedené době odkryjte zapékací misku a přidejte čerstvý špenát a nakrájená rajčata. Pokračujte v pečení bez pokrytí dalších zhruba 5–10 minut nebo prostě tak dlouho, dokud není maso dobře propečené.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 70 Kč