Hledáte inspiraci na lehký víkendový oběd nebo večeři? Či chcete s rodinou nebo přáteli grilovat? Vyzkoušejte grilované kuřecí plátky s cuketami.
Ingredience:
300 g kuřecích prsou
2 malé cukety nebo 1 větší
sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžička provensálského koření
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Kuřecí maso opláchněte, očistěte a okořeňte tymiánem a provensálskými bylinkami, solí a pepřem. Nechte maso odpočívat při pokojové teplotě alespoň půl hodiny.
Cuketu omyjte a nakrájejte na silnější plátky. Potřete ji olejem, osolte a opepřete. Rozpalte gril a maso včetně cukety ogrilujte z obou stran.
Případně můžete maso opéct na pánvi na másle či na oleji a cuketu vyskládejte na plech vystlaným pečicím papírem. V tomto případě pečte cuketu při 190 °C zhruba dvacet pět minut.
Výhodou tohoto pokrmu je, že grilované cukety chutnají skvěle i studené. Můžete je například zobat u televize místo klasických brambůrků.
Pokrm dozdobte čerstvou bazalkou, případně petrželkou nebo pažitkou.
Náš tip:
Připravte si chutný dip ze zakysané smetany, stroužku česneku, lžíce limetové šťávy, soli a pepře.