Marinovaná kuřecí prsa na čerstvých houbách uspokojí malé i velké strávníky a rozhodně se zařadí mezi nejoblíbenější pokrmy.
Ingredience: 2 kuřecí prsní řízky, 400 g čerstvých hub, 1 cibule, 1 lžička sladké papriky, ½ lžičky kmínu 200 ml smetany na šlehání, 4 lžíce oleje, barevný pepř, sůl
Marináda: 3 lžíce oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 3 stroužky česneku
Postup: Kuřecí prsa rozkrojíme podélně na polovinu, pokud jsou větší, lze i na třetiny. Mírně osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Tu si připravíme prostým smícháním ingrediencí na ni určených. Maso naložíme alespoň na dvě hodiny. Cibuli nakrájíme na půlkroužky a osmažíme na oleji dozlatova.
Přidáme houby a krátce vše orestujeme. Směs osolíme, přidáme kmín a sladkou mletou papriku. Lehce podlijeme vodou a 12 až 15 minut dusíme. Maso i s marinádou přidáme do rozpálené pánve a opečeme dozlatova.
Vše zjemníme smetanou a krátce provaříme na mírném ohni za občasného promíchání. Podáváme s vařeným bramborem nebo domácími hranolky.