Chcete uvařit něco jednoduchého a chutného? Vsaďte na kuřátko s bramborem a hráškem.
Suroviny:
250 g kuřecích paliček a prsou
150 g mraženého hrášku
5 brambor
5 lžic rostlinného oleje
1 lžíce grilovacího okoření
sůl, pepř
3 lžíce másla
Postup:
Na pánev vhodnou do trouby či v zapékací míse si rozehřejte olej a orestujte na něm očištěné, osolené a opepřené kuřecí maso z obou stran.
Tak se maso zatáhne. Aby byla jeho chuť ještě lepší, můžete spolu s ním orestovat i anglickou slaninu.
Rozpalte si troubu na 200 °C. ν Po orestování přihoďte do pánve nebo zapékací misky nakrájené brambory a hrášek a přidejte máslo.
Nakonec pokrm ochuťte grilovacím kořením a podlijte ho vodou. Kuře dejte péct do trouby na zhruba 30 až 35 minut.