Zdají se vám ingredience poněkud neslučitelné? Jste na omylu, věřte, že tato polévka uchvátila polovinu národa, když ji Kateřina Winterová připravovala pro diváky Herbáře.
Ingredience:
1 kuřecí skelet, 2 kuřecí stehna, kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer), 1 velká cibule, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 palice česneku, 100 ml bílého vína, 1 lžíce medu, šťáva z ½ citronu, čerstvé lístky máty, plátky citronu na ozdobu, sůl
Postup: Do většího hrnce vložte kuře, kořenovou zeleninu, koření, celou palici česneku a zalijte studenou vodou.Přiklopte a přiveďte k varu.
Jakmile se začne vývar vařit, stáhněte plamen na minimum, odeberte z povrchu nečistoty a vařte pomalu již bez pokličky, aby se vývar nezakalil. Hrnec může na plotně zůstat i 3 hodiny, ale vývar bude dobrý i po hodině.Vyjměte kuře a zeleninu a nechte je stranou.
Do vývaru přidejte víno, med a citronovou šťávu. Do talířů vložte obrané maso a pokrájenou zeleninu, zalijte vývarem a ozdobte mátou a plátkem citronu.