Suroviny:
2 kuřecí stehna
1 cibule
1 mrkev
100 g rýže
1 vejce
1 citron
sůl
pepř
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
Postup:
Stehna vložte do velkého hrnce, přidejte rozkrojenou cibuli a na větší kusy nakrájenou mrkev. Vše zalijte 800 ml studené vody a na středním plameni pomalu přiveďte k varu. Zakryjte pokličkou a nechte probublávat asi hodinu.
V průběhu vaření odebírejte vzniklou sraženinu lžící. Hotový vývar přeceďte do jiného hrnce, vsypte do něho rýži, sůl a pepř a vařte, dokud rýže nebude měkká. Z uvařených stehen oberte maso a natrhejte ho na drobnější kousky.
Vejce pokojové teploty společně s citronovou šťávou vyšlehejte do světlé pěny a do té po troškách přidávejte vývar. Jakmile je rýže uvařená, stáhněte polévku z plotny a přilijte do ní trochu studené vody, aby se ochladila.
Na závěr do ní přilijte vaječnou směs a polévku ještě asi pět minut za stálého míchání povařte. Nalijte ji do talířů, přidejte kousky kuřecího masa a ozdobte nasekanými bylinkami.
Tip!
Do vývaru můžete přidat také trochu citronové kůry.
Musím říct, že citronová polévka je něco, co jsem ještě nezkoušela. Ale jako právnička, co nemá moc času na vaření, hledám vždycky něco rychlýho a jednoduchýho, takže tohle půjde určo do výběru. Jsem zvědavá, jaký to bude mít efekt na chuť a taky, jak to dopadne s fotkou na insta!
To vypadá dobře. Měla jsem vždycky ráda kuřecí polévku, ale nikdy mě nenapadlo dát do ní citron. Myslím, že ten kopr s pažitkou to musí hezky doplnit. Little jsem se dost bojí té vaječné směsi, abych to nehodila zkazit.
Ahojky, tohle musí bejt tak svěží s tím citronem! U nás doma děláme polévku pořád stejně, takže přidání citronu a kopru bude určo příjemná změna. Zkoušela jste někdo dát do polévky ještě jiné bylinky?
Jůů, tohle vypadá skvěle! Já dávám do kuřecí polévky už roky jen nudle, ale s citronem a těma bylinkama to musí bejt fakt bůží. Už se nemůžu dočkat, až to zkusím. Díky za tip!