Suroviny:
4 kuřecí prsa
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce parmazánu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Na omáčku:
150 ml bílého vína
40 g kaparů
1 lžíce másla
2 lžíce citronové šťávy
hrst petrželky
Postup:
Kuřecí prsa podélně nařízněte, osolte je, opepřete a obalte v hladké mouce smíchané s najemno nastrouhaným parmazánem. V pánvi rozehřejte olivový olej a maso na něm ze všech stran zprudka osmažte.
Poté ho odložte stranou, nejlépe uděláte, pokud ho dáte do pekáčku, zakryjete ho alobalem a vložíte do vyhřáté trouby. Do výpeku v pánvi nalijte kvalitní suché bílé víno a citronovou šťávu.
Přidejte nadrobno nasekané kapary a omáčku nechte bez poklice probublávat, dokud se nezredukuje asi na polovinu. Poté do ní přidejte lžíci vychlazeného másla a promíchejte. Na závěr přidejte hrst nadrobno nasekané petrželky.
Pokud bude potřeba, omáčku ještě trochu přisolte. Kuřecí prsa rozdělte do talířů a přelijte je citronovou omáčkou. Jako příloha se hodí čerstvý bílý chléb nebo bramborové pyré.
Tip!
Místo kuřecích prsou můžete použít libové telecí plátky.
Váš recept mě opravdu zaujal, hlavně díky citronové omáčce s kapary. Určitě ho brzy vyzkouším!
Tuto kombinaci jsem nikdy nezkusila. Teď mám hlad jen co si to čtu. Kdyby to někdo připravil i mým dětem, budu štastná.
Skvělé! Konečně použití pro mé kapary, co už mám dlouho doma. Vínem se vždy vše vylepší.
Tento recept vyzkouším, vypadá jednoduché na udělání a miluji citron ve všem! Doufám, že se mi to povede na poprvé.