Tento pokrm je typický především pro Ghanu. Ale připravují ho i Senegalci a Nigerijci.
Ingredience:
8 kuřecích paliček
400 g rýže basmati
2 cibule
1 hrnek rajčatového pyré
1 kuřecí bujón
1 červená paprika
čerstvý koriandr
sůl, pepř
olej
3 stroužky česneku
1 konzerva loupaných rajčat
1 chilli paprička
Postup:
Kuřecí paličky osolte a opepřete. Orestujte na oleji a vyjměte z pánve. Do pánve nyní přidejte ještě trochu oleje a osmahněte na něm nakrájenou cibuli. Cibuli poté dohladka rozmixujte s rajčaty, česnekem a chilli papričkou.
Vše vraťte zpátky na pánev. Ke směsi přidejte rajčatové pyré a bujón. Promíchejte a zalijte 600 ml vroucí vody. Do pánve vraťte kuře a vařte 15 minut. Rýži přelijte studenou vodou a sceďte. Přidejte ji do pánve.
Pánev přiklopte a vše vařte 20 minut. Nyní do směsi přidejte nakrájenou papriku a vařte dalších 10 minut. Pokrm dozdobte koriandrem.