Ke zlatavým paličkám se nejlépe hodí jasmínová rýže.
Ingredience:
8 kuřecích paliček
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžíce sezamového oleje
3 lžíce sezamu (praženého)
sůl a pepř dle chuti
citron
Postup:
V misce si připravte marinádu. Smíchejte olivový olej, med, sójovou omáčku, drcený česnek, mletý zázvor a sezamový olej. Dobře promíchejte.
Kuřecí paličky omyjte a osušte. Poté je vložte do marinády a dobře je v ní obalte. Nechte marinovat
alespoň 30 minut, ale pokud máte čas, i 1–2 hodiny.
Předehřejte troubu na 200 °C. Paličky pečte asi 35–40 minut, dokud nejsou zlatavé a propečené.
Před koncem pečení posypejte kuřecí paličky praženým sezamem. Pečte ještě 10 minut.
ν Po upečení nechte kuřecí paličky chvíli odpočinout a pokapejte je citronovou šťávou.
Jsem ráda, že jsem narazila na tenhle recept. Zní to jednoduše a chutně, což je super, když se vrátím z cest a mám chuť na něco domácího!
Ráda fotím jídlo a tento recept mi přijde super pro instagram. Zkusím ho udělat příští víkend, a doufám, že se mně povede pořádně ty paličky prozlatit.
Kuřecí se sezamem je úžasná kombinace, a s jasmínovou rýží to musí být dokonalé. Dík za inspiraci na večeři, ktera určitě překvapí každého hosta!
Ahoj, tohle vypadá super! Jsem sice lékařka, ale taky ráda vařím a ten recept chci zkusit hned zítra. Sezam je pro mě vždycky sázka na jistotu!