Pečené marinové kuře s rýží je opravdovou lahůdkou.
Ingredience:
500 g rýže basmati
2 lžičky kardamomu
2 hrsti kešu oříšků
100 ml kuřecího vývaru
3 lžíce oleje
1 stroužek česneku
500 g kuřecích paliček
1 celá skořice
4 celé hřebíčky
2 lžíce přepuštěného másla
2 červené cibule
3 rajčata
sůl, pepř
Postup:
Smíchejte nasekanou cibuli, pepř, kardamom, hřebíček, sůl a olej a kuřecí paličky nechte ve směsi alespoň čtyři hodiny marinovat.
Dle návodu si uvařte rýži společně s trochou kardamomu, hřebíčkem a skořicí.
V pánvi si na přepuštěném másle orestujte trochu cibule s proslisovaným česnekem a opět dochuťte špetkou kardamomu a hřebíčkem. Přidejte nasekaná čerstvá rajčata a vývar.
Paličky zprudka orestujte a přidejte je do omáčky. Duste dvacet minut. Podávejte spolu s kešu oříšky.
Náš tip:
Aby byla rýže ještě chutnější, můžete do ní přidat sušené brusinky.