Chcete si užít kuřecí paličky jako praví Američané? Pak v žádném případě nevynechejte barbeque omáčku.
Ingredience:
8 kuřecích paliček s kůží
5 lžic másla
barbeque koření
pepř
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
Postup:
Paličky si omyjte a obalte je v barbeque koření. Seženete ho v každém větším supermarketu. Pak je ještě důkladně opepřete.
Nyní si rozmíchejte olivový olej s medem a ve směsi kuřecí paličky pořádně obalte. Nechte je v ní alespoň hodinu odpočívat.
Předehřejte si troubu na 180 °C a mezitím si připravte zapékací mísu. Vymažte ji máslem.
Paličky, jednu vedle druhé, vyskládejte na pečicí mísu a zbytek másla do mísy volně rozhoďte. Tak se utvoří výborná šťáva.
Zároveň paličky polijte zbytkem marinovací směsi, která vám možná zbyla.
Nezapomeňte paličky, než je umístíte do trouby, lehce podlít vodou, aby se nepřipekly. Paličky pečte přibližně 35 až 40 minut.
Upečené masíčko podávejte s hranolky, pečenými bramborami nebo například s bílou rýží či obyčejným chlebem, kterým si můžete vytřít zbylou šťávu.
Nakonec můžete přídat i několik snítek voňavého rozmarýnu, který jim dodá tu správnou chuť.
Náš tip:
Podlijte kuřecí maso půl litrem černého piva a bude ještě chutnější a křehčí. A přidejte také trochu badyánu a anýzu.