Kuřecí paličky v rajčatové omáčce jsou výborným a rychlým jídlem. Podávejte je s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.
Suroviny na 4 porce – 8 kuřecích paliček – 200 ml rajčatového pyré – 1 cibule – 150 ml bílého vína – 1 plechovka loupaných rajčat – 2 lžičky tymiánu – sůl, pepř – grilovací koření – kuřecí vývar – olej
Postup
1. Kuřecí paličky očistěte, osolte, opepřete a zprudka osmahněte na rozpáleném oleji. Po vyndání je nechte okapat a vložte je do většího pekáčku. Posypte grilovacím kořením a zasypte nahrubo nakrájenou cibulí.
2. Přidejte pokrájená loupaná rajčata, ochuťte tymiánem a podlijte vínem a silným kuřecím vývarem.
3. Pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 40 minut. Poté přilijte rajčatové pyré a pečte dalších 20 minut. Během pečení paličky přelévejte vypečenou omáčkou.