Paličky v medové marinádě můžete upéct také na grilu. Kůžička pak bude mimořádně křupavá a med na ní pěkně zkaramelizuje. Můžete grilovat spolu s ananasem.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg kuřecích paliček
● 100 ml olivového oleje
● 2 lžíce medu
● 1 lžička mletého chilli
● 1 lžíce dijonské hořčice
● sůl
● pepř
● meruňky nebo nektarinky
● 1 snítka rozmarýnu
Postup:
Paličky dejte do mísy, přidejte med, hořčici, chilli, sůl, pepř a olej. Vše důkladně promíchejte. Můžete nechat přes noc marinovat, ale není to nutné. Paličky dejte do olejem vymazaného pekáčku.
Přidejte přepůlené meruňky nebo nektarinky, lístky rozmarýnu a podlejte je trochou vody. Paličky pečte asi 50 minut dozlatova. Podávejte s rýží nebo pečenými bramborami.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč