Pro asijskou kuchyni je typické mísení sójové omáčky s cukrem nebo medem.
Suroviny:
1 kg kuřecích paliček nebo křidýlek
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
1 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce kečupu
1 chilli paprička
lžíce sezamových semínek
Postup:
V misce smíchejte sójovou a worcesterskou omáčku, med, kečup a nasekanou chilli papričku. Marinádu dobře promíchejte.
Kuřecí maso ponořte do marinády alespoň na 1 hodinu a nechte je odležet v lednici.
Kuřecí kousky lze péct na pečicím papíru v troubě, grilovat anebo smažit v oleji. Nejzdravější je samozřejmě pečení.
Moc děkuji za tento recept, hledala jsem něco nového na večeři a tohle bude perfektní. Asijské chutě mám moc ráda a tohle vypadá jako skvělý způsob, jak prozkoumat nové chutě!
Úplně miluju asijskou kuchyni! Tento recept na kuřecí paličky vyzkouším už tento víkend. Díky za inspiraci, vypadá to snadné a rychlé. A sójová omáčka s medem musí být božská kombinace!