Pikantní kuřecí paellu se španělskou klobásou chorizo připravíte snadno a rychle v jedné velké pánvi.
Suroviny na 4 porce – 400 g kuřecích stehenních řízků nebo 8 paliček – 1 lžíce olivového oleje – 150 g chorizo klobásy – 1 cibule – 1 červená paprika – 2 stroužky česneku – 400 g rajčat v plechovce – 50 g mraženého hrášku – 300 ml kuřecího vývaru – 1 lžička mleté papriky – 1 hrnek suché rýže – sůl, pepř
Postup
1. Kuřecí řízky nakrájejte na osm dílů, chorizo klobásu pokrájejte na cca 0,5 cm silné plátky. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a maso krátce osmažte. Vyjměte a na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Přidejte klobásu, papriku a restujte asi minutu.
2. Do pánve přidejte rýži, pokrájená rajčata, hrášek a na kostičky nakrájenou papriku. Dobře promíchejte a zalijte vývarem.
3. Až začne směs probublávat, vraťte do pánve maso a vařte asi 10 minut, dokud se většina vývaru nevstřebá.