Polévka Soto Ayam (čtěte soto ajam) zachutná dospělým i dětem.
Suroviny:
1 kuře
½ hrsti citronové trávy
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička mletého koriandru
2 jarní cibulky
250 ml kokosového mléka
150 g rýžových nudlí
6 stroužků česneku
3 lžičky kurkumy
sůl
8 ks šalotky
4 lžíce oleje
Postup:
Kuře umístěte do velkého hrnce a přidejte k němu čtyři šalotky, citronovou trávu, zázvor a dva celé stroužky česneku. Zalijte ho 3 l vody. Vařte 50 minut, poté odstavte. Do mixéru dejte zbylou šalotku, zázvor, česnek, kurkumu, koriandr a lžíci oleje. Rozmixujte.
V kastrolu rozpalte olej a přidejte rozmixované suroviny. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Do kastrolu přidejte rajče, natrhané kuřecí maso a kokosové mléko. Dochuťte solí a pepřem. Podle návodu uvařte rýžové nudle a přidejte je do polévky.
Náš tip
Do polévky můžete přidat také uvařené vejce.