Kuřecí maso je dietní a rychlé na přípravu. Papriky stačí jen mírně podusit, aby změkly, ale přitom neztratily svou krásnou barvu.
Potřebujete:
✿ 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna bez kůže)
✿ 2 červené papriky
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ 1 lžíci sójové omáčky
✿ 2 lžičky cukru
✿ sůl, pepř
✿ kari koření
✿ olej
1. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, vložte do mísy, osolte, opepřete, přidejte kari, sójovou omáčku. Promíchejte a nechte odležet. Cibuli nakrájejte na proužky, jarní cibulky na kolečka a česnek na plátky. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na proužky.
2. Na oleji osmahněte cibulku dozlatova, minutku česnek a přidejte maso. Za občasného míchání restujte zprudka ze všech stran.
3. Přidejte k masu papriky, jarní cibulky, mírně podlijte vodou a pod pokličkou asi 5 minut duste. Nakonec mírně oslaďte, dochuťte solí a pepřem. Podávejte třeba s rýží.