Křehké kuřecí maso ve sladkokyselé marinádě nemá chybu. Podávat ho lze s chlebem, zeleninou či opečenými brambory.
Potřebujete:
✿ 400 g kuřecích prsou
✿ 4 lžíce medu
✿ 2 lžíce dijonské hořčice
✿ 1/2 lžičky hořčičného semínka
✿ 2 stroužky česneku
✿ špetku soli
✿ 1 citron
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ čerstvou jarní cibulku
1. Připravte si marinádu – v míse smíchejte med, hořčici, hořčičné semínko, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej a citronovou šťávu.
2. Očištěná a osušená kuřecí prsa nakrájejte na stejně tlusté plátky, vložte je do marninády a potřete jí maso ze všech stran. Pokud vám marináda zbude, maso s ní zalijte. Nechte alespoň hodinu marinovat v lednici.
3. Mezitím si nasekejte jarní cibulku. Plátky masa položte na rozpálený gril a za občasného obracení je grilujte asi 15 minut. Hotové posypejte nasekanými bylinkami a podávejte.