Začít rozhodně musíme pro nás Čechy asijskou klasikou, kterou je kung-pao. Tento pokrm pochází ze sečuánské oblasti.
Ingredience: 750 g kuřecích prsou, 1 hrstka loupaných arašídů, 6 stroužků česneku, 1 cibule, 4–5 jarních cibulek, 1 velký pórek, 1 chili paprička, 1 červená paprika, 1 vejce, 4 lžíce kukuřičného škrobu, 1 větší lžíce namletých semínek koriandru, sůl
Marináda: 6 lžic sójové omáčky, 4 lžíce bílého vína, 1 lžička glutamátu obohaceného o jemně mletý zázvor, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup: Nakrájíme kuřecí maso na malé kousky, osolíme ho, přidáme celé vejce, škrob a dobře promícháme.Zprudka orestujeme na oleji v hluboké pánvi, přitom se snažíme od sebe oddělovat jednotlivé kousky masa.
Přidáme arašídy, po chvíli nakrájený česnek na tenké plátky a stejně nakrájenou chilli papričku.Promícháme a chvíli restujeme.
Přidáme koriandr a nakrájenou zeleninu, dobře promícháme s masem a restujeme jen krátce, aby zelenina úplně nezměkla. Promícháme ingredience určené na zálivku a zalijeme jí pánev s masovou směsí a kung-pao doděláme. Podáváme s jasmínovou rýží.