Původem jde o čínskou pochoutku ze s’-čchuanské kuchyně. Překvapí vás však, jaká je to rychlovka!
Ingredience: na 6 porcí
● 450 g kuřecích prsou nakrájených na nudličky
● 3 lžíce sladšího bílého vína, ideálně rýžového vína saké
● 3 lžíce sójové omáčky
● 3 lžíce olivového oleje
● 2 lžíce Solamylu, rozpuštěné ve dvou lžících vody
● 2 lžičky tmavého třtinového cukru
● 4 jarní cibulky
● 1 stroužek česneku
● 1 ks červené papriky
● 200 g zelených fazolek (mohou být mražené)
● 100 g nesolených arašídů
● 600 g vařené rýže k podávání
Postup:
Na marinádu potřebujete lžíci vína, sójové omáčky, oleje a Solamylu. Naložte kuřecí maso a dejte na 30 min do ledničky. Mezitím udělejte omáčku. Smíchejte zbylé víno, sójovou omáčku, olej a Solamyl, přidejte cukr.
Vmíchejte cibulku, nožem rozmělněný česnek a arašídy. Kuřecí maso zprudka opečte na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, přidejte omáčku, papriku a fazolky. Nechte provařit a zhoustnout. Podávejte s rýží.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 53 Kč