Pivní omáčka je sice trochu netradiční, ale ta unikátní hořkost je ve spojení s višněmi naprosto výjimečná.
Ingredience
1,5 kg kuřecích křídel, 100 g másla, 150 ml světlého piva, 2 lžíce medu, 1 lžička tmavého cukru, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 stroužek česneku, sůl Omáčka:
3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, ½ citronu, 0,5 l světlého ležáku, 1 lžíce dijonské hořčice, 50 g sušených nebo 150 g čerstvých višní, sůl
Postup
Od křídel oddělíme jejich poslední dílek, dočistíme je, opláchneme. Rozpustíme máslo, do něho přidáme zázvor, prolisovaný česnek, cukr, med, pivo, sůl a vše promícháme. Do připravené marinády dáme křidélka a necháme je odležet přes noc.
Pečeme je v marinádě při 180 °C asi tak půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, na oleji ji zasmahneme, přidáme koření, hořčici, promícháme, přilijeme pivo, na kolečka nakrájený citron a višně. Vaříme asi 15 minut. Vyjmeme citron a koření, omáčku rozmixujeme a znovu ji necháme projít varem.
.