Pokud chcete připravit variantu bez masa, vyzkoušejte nakrájenou cuketu nebo kedlubnu. Obalte stejně jako maso a podávejte s dipy různých příchutí.
Ingredience: 4 porce
500 g kuřecích prsních řízků
hladká mouka na obalování
200 g kukuřičných lupínků
1 lžička sušeného česneku
2 vejce
100 ml piva
200 g loupaných rajčat
1 lžička rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
1 lžička worcesterové omáčky
špetka mletého chilli
olej na smažení
sůl
pepř
Postup:
Maso nakrájejte na silnější nudličky. Osolte je a opepřete. Lupínky nadrťte a smíchejte se sušeným česnekem. Vejce rozšlehejte v misce, přidejte pivo a směs osolte. Maso obalujte v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v lupínkové strouhance.
Takto připravené kousky masa smažte na oleji. Skládejte je na papírové ubrousky, aby se z nich odsál tuk. Do mixovací nádobky dejte rajčata, protlak, česnek, worcesterovou omáčku, chilli, sůl a pepř. Důkladně promixujte. Hotové masové hranolky podávejte s dipem.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 50 Kč