Milujete řízky? Pak vyzkoušejte odlehčené cordon bleu (čti: kordon blé). Je vylepšené o šunku a sýr, nemusí se smažit a připravíte je v troubě s mnohem menším množstvím tuku.
Potřebujete:
✿ 4 kuřecí prsa
✿ sůl, pepř
✿ 4 plátky šunky
✿ 4 plátky sýru
✿ 50 g gorgonzoly
✿ hrst bazalky
✿ mouku
✿ 2 vejce
✿ strouhanku panko
✿ olivový olej
1. Kuřecí prsa po straně prořízněte, rozevřete a naklepejte přes potravinářskou fólii. Z obou stran osolte a opepřete. Na vnitřní stranu rozložte plátky šunky a sýru, posypejte rozdrobenou gorgonzolou a nasekanou bazalkou.
2. Pak maso uzavřete a zafixujte párátkem. Připravené balíčky obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
3. Maso vyskládejte na plech s pečicím papírem, zastříkněte trochou oleje a pečte při 200 °C 25–30 minut dozlatova. Podávejte s citronem, zeleninovou oblohou, bramborovou kaší či hranolkami.
Kuřecí cordon bleu je pokrm, který jsem příliš neznala, ale tento recept mě zaujal. Především oceňuji jeho odlehčení pečením místo smažení a použití chutných surovin jako bazalka a gorgonzola.
Tento odlehčený recept na kuřecí cordon bleu je skvělý. Zdravější varianta bez smažení, ale stále chutná luxusně. Určitě si ho brzy připravím a otestuju, jak se rodině bude líbit.
Wow, to zní chutně! Už dlouho jsem nezkoušela něco novýho v kuchyni, tak proč nezkusit kuřecí cordon bleu. Ten recept vypadá jednoduchý, což je přesně to, co potřebuju.
Tohle vypadá fakt super! Vždycky jsem měla ráda řízky, ale tohle vylepšený o šunku a sýr mě láká vyzkoušet. Určitě to v troubě bude zdravější.