Cordon Bleu (čti: kordón blé) je vlastně takový plněný řízek původem z Francie. Bez sýru se neobejde – můžete použít různé druhy sýrů dle vlastní chuti: ementál, goudu nebo i sýr s modrou plísní.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ sůl, pepř
✿ 2 plátky šunky
✿ 4 plátky sýru
✿ 1 vejce
✿ hladkou mouku
✿ strouhanku
✿ olej
1. Maso po délce nakrojte a rozevřete jako knihu. Pak ho naklepejte mezi dvěma vrstvami fólie na cca 1 cm silné plátky, z obou stran osolte a opepřete. Na každou polovinu položte plátek sýru, šunky, opět sýr a maso přehněte. Okraje sklepejte nebo zajistěte párátkem.
2. Připravené maso obalte v mouce, rozkvedlaném vejci a strouhance. Osmažte na oleji z obou stran dozlatova. Pak je přendejte na plech vyložený pečicím papírem a zakápněte olejem.
3. Dopečte v troubě při 180 °C asi 15–20 minut dozlatova. Vyndejte z masa párátka a podávejte s bramborem, kaší, hranolky nebo fazolkami a zeleninovou oblohou.
Jsem nadšená, jak různé druhy sýru mohou změnit chuť tohoto pokrmu. Francouzská kuchyně má své kouzlo.
Haha, nikdy jsem nevěděla, že Cordon Bleu je prostě plněnej řízek! Asi to musim zkusit, vypadá to božsky!
Ten Cordon Bleu vypadá fakt lákavě! Přemýšlím, jaký sýr bych nejradši použila, možná goudu, ta je super do všeho!