Oblíbená klasická polévka se bez brambor prostě neobejde.
Suroviny na 4 porce:
0,8 l kuřecího vývaru, 4 velké brambory, 1 plechovka krájených nebo drcených rajčat, 1 plechovka červených fazolí, 1 malá plechovka hrášku, 3 nastrouhané mrkve, 1 lžička sušené cibule, 1 lžička drceného česneku, 2 lžičky oregana½ lžičky bazalky, sůl, čerstvé bylinky
Postup:
1. Všechny přísady přidáme do vývaru ve velkém hrnci a na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu a půl.
2. Na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem. Podáváme s čerstvou ciabattou. Čím déle budete polévku vařit, tím víc se uvolní a promíchají chutě. V Itálii, odkud pochází, vaří tuto polévku třeba celý den a pochutnají si na ní k večeři.
Příprava: 90 minut