Je o něco lehčí a rychleji hotový než klasická verze. Chuť má ale stejně lahodnou.
Ingredience:
● ½ kuřete
● 2 střední cibule
● 200 g kořenové zeleniny nakrájené na kostky (může být i zmrazená)
● 250 g kysaného zelí
● 250 g brambor nakrájených na kostky
● 200 g červené řepy nakrájené na kostky
● 1 kelímek zakysané smetany
● 1 plechovka rajského protlaku
● 1 střední mrkev
● 4 stroužky česneku
● 1 lžíce oleje
● 2 kuličky nového koření
● 10 kuliček pepře
● sůl
Postup:
Kuře vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo potopené. Přidejte jednu rozkrojenou cibuli, koření a sůl a vařte 60 min na malém plameni. Kuře vyjměte a vývar přeceďte pře pláténko.
V hrnci rozehřejte olej a zpěňte na něm druhou, nahrubo nasekanou cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek a kořenovou zeleninu a nechte osmahnout. Vše zalijte vývarem, vmíchejte protlak.
Přidejte brambory a propláchnuté, okapané zelí. Vařte 5 min, přidejte řepu a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne. Poté do polévky oberte maso z kuřete. Před podáváním dejte do talíře kopeček zakysané smetany.
Příprava: 90 min
Cena: 150 Kč
Dobrá volba pro večeři na chladné večery. Mě těší, že recept neobsahuje tolik času a složitostí jako tradiční varianta.
To zní luxusně! Jsem ráda, že se dá boršč udělat lehčí a za kratší dobu. Určitě si recept uložím.
Tento recept mi připomíná moje studentská léta na univerzitě v Petrohradě. Pamatuji si, jak nám takové polévky často vařili. Určitě vyzkouším!
Kuřecí boršč zní jako skvělá lehčí alternativa! Určitě zkusím, mám ráda kombinaci řepy a zakysané smetany.