Vychutnejte si paličky s hranolky a vychlazeným pivem.
Ingredience:
8 kuřecích paliček
400 ml světlého piva
2 cibule (nakrájené)
3 stroužky česneku (nasekané)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička kmínu
1 lžička sušené majoránky
sůl, pepř, olivový olej
Postup:
Smíchejte hořčici, cukr, kmín, majoránku, česnek, sůl, pepř a olej.
Paličky promíchejte s cibulí a marinádou, nechte alespoň 2 hodiny odležet.
Přendejte do pekáče, zalijte pivem a pečte zakryté na 180 °C přibližně 40 minut.
Odkryjte, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 15 minut dozlatova.
Paličky podávejte přelité zbytkem marinády.
Úplně inspirující! Zkuste přidat i trošku čerstvé majoránky na závěr, úplně to provoní kuchyň.
Zajímavou volbou je použití světlého piva v kombinaci s majoránkou. Může to být originální a osvěžující varianta pro letní grilovačky.
No páni! Toho se prostě musim pokusit. Miluju kuře a tohle vypadá jako skvělý recept na víkendový oběd s přáteli.
Kuře v pivu? To mě bude doma určitě bavit. Zní skvěle a zdá se, že to zvládne i můj manžel. Dík za inspiraci!