Exotická lahůdka plná koření. Jako přílohu můžete zvolit bulgur, kuskus nebo rýži.
Potřebujete:
✿ 600 g kuřecího masa
✿ 2 cibule
✿ 4 stroužky česneku
✿ sůl
✿ 1 lžičku mletého zázvoru
✿ 2 špetky šafránu
✿ mletý černý a bílý pepř
✿ ½ lžičky kurkumy
✿ 1 lžička mleté skořice
✿ ½ lžičky římského kmínu
✿ 4 lžíce přepuštěného másla ghí
✿ 1 hrnek kuřecího vývaru
✿ 3 lžíce medu
✿ ½ citronu
✿ čerstvé bylinky
1. Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky. Citron omyjte a nakrájejte na měsíčky.
2. V zapékací míse rozehřejte ghí s medem, vypněte plamen a promíchejte se zázvorem, šafránem, černým i bílým pepřem, římským kmínem, kurkumou, skořicí a solí. Do směsi vložte na kousky nakrájené kuřecí maso a dobře ho obalte v marinádě.
3. K masu přidejte cibuli, česnek a citronovou šťávu. Znovu dobře promíchejte, podlijte kuřecím vývarem, zakryjte a pozvolna pečte v troubě při120−130 °C asi 3−4 hodiny. Mezitím si připravte přílohu, např. kuskus. Na talířích ozdobte bylinkami.
Článek je pěkně napsaný, recept vypadá skvěle. Jen si nejsem jistá, jestli budu umět šafrán správně použít, nemám s ním moc zkušenosti. Má někdo tip, jak s ním zacházet?
Tak to zni mega dobře, určitě vyzkoušim. Kuře miluju a s tim šafránem a medem to musí bejt bomba. Jen si nejsem jistá s tim ghí, nikdy sem s tim nevařila. Kde to seženu?