Šťavnaté kuřecí maso s lehce sladko-pikantní krustou podávejte třeba s grilovanou zeleninou nebo opečenými bramborami.
Potřebujete:
✿ 600 g kuřecích prsou nebo stehen, paliček…
✿ 1 citron
✿ 2 lžíce medu
✿ 3 lžíce hořčice
✿ 1 lžíci kukuřičného škrobu
✿ 2 lžíce vody
✿ 2 lžičku tymiánu
✿ sůl, pepř
✿ olej
1. Kuřecí prsa nebo stehna očistěte, osušte, osolte a opepřete a na oleji je opečte cca 4 min z každé strany. V misce smíchejte med, hořčici, trochu oleje, šťávu a kůru z ½ citronu. Druhou ½ citronu nakrájejte na kolečka
2. Maso vložte do pekáčku, potřete medovou směsí a navrch položte plátky citronu. Posypte tymiánem a zalijte vodou rozmíchanou se škrobem.
3. Dejte pekáček do trouby vyhřáté na 190 °C, zakryjte a pečte asi 45 minut. Asi 15 minut před koncem pečení odkryjte a dopečte dozlatova. Podávejte se zeleninovou oblohou.
To kuře vypadá, že by mohlo bejt dost v pohodě! Jednoduché suroviny, ale výsledek asi pecka.
Tohle jídlo je esteticky dokonalé, určitě to vyzkouším a třeba přidám do svého repertoáru na nedělní obědy.
Skvělej recept! Určitě to zkusím, jen se mi zdá, že bych mohla přidat trochu víc tymiánu, co myslíte?
Tohle vypadá opravdu skvěle! Miluju kombinaci medu a hořčice. Uvařím tohle kuře na víkend pro rodinu, určitě to bude hit!