Na marinády si můžete připravit i domácí bylinkový olej. Do lahve s olivovým olejem přidejte opláchnuté a osušené čerstvé bylinky podle chuti. Pro pikantní verzi přihoďte ještě několik stroužků česneku a chilli papriček. Nechte stát na suchém a chladném místě.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg kuřecích křidélek
● 5 stroužků česneku
● 5 snítek tymiánu
● 4 lžíce oleje
● 100 ml sójové omáčky
● 1 lžíce škrobu
● sůl
● pepř
Postup:
Nejdřív připravte marinádu. V misce prošlehejte sójovou omáčku se škrobem. Přidejte prolisovaný česnek, lístky tymiánu, olej a pepř. Se solí už jen opatrně, sójová omáčka je dost slaná.
Marinádu nalejte na křidélka a dobře promíchejte. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 45 minut. Podávejte s dipy, salátem a pečivem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 25 Kč