Chřest patří mezi největší zeleninové pochoutky roku, tak nepropásněte ten nejlepší čas na královský pokrm.
Ingredience
4 kuřecí prsa,1 svazek zeleného chřestu, 4 plátky pršutu, barevný pepř, sůl
Přeliv
40 g máslo, 40 g mouka (hladká), 500 ml mléko, 1 malá cibule, 2 kuličky pepře, sůl
Postup
Z kuřecích prsou odřízneme přečnívající kousky masa a vytvoříme v nich ostrým nožem kapsu, tu naplníme oloupaným chřestem. Prsa sepneme jehlou či párátky, mírně osolíme, opepříme a zabalíme je ještě do plátků pršutu.
Plněná prsa vyskládáme do pekáčku, zakápneme je olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C, zhruba na 35 minut. Mezitím si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Tu zředíme smetanou a pomalu vaříme.
Asi po 10 minutách přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli, kuličky pepře a vaříme dalších 10 minut. V závěru už jen podle chuti přisolíme.