Tento pokrm vám možná připomene tradičního francouzského kohouta na víně, navíc tu je ale nakrájená klobása – skvělý bude třeba i španělský sušený salám chorizo.
Potřebujete:
✿ 500 g kuřecího masa
✿ 2 lžíce másla
✿ 4 dl červeného vína
✿ sůl, pepř
✿ 1 mrkev
✿ ½ cukety
✿ 100 g bílých fazolí z plechovky
✿ 1 suchou klobásku
✿ hrst čerstvé petržele
✿ olej
1. Maso očistěte, nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. Na oleji pár minut orestujte pak ho podlijte vínem, přikryjte a duste na mírném ohni do poloměkka. Občas promíchejte a případně dolévejte víno.
2. Mezitím očistěte zeleninu nakrájejte ji na kostky. Fazole slijte a klobásu nakrájejte na kolečka. Vše přidejte k masu a duste, až bude maso měkké.
3. Nakonec do šťávy přimíchejte máslo pro zjemnění. Podávejte posypané čerstvou petrželkou, ideálně s rýží nebo bramborami.